Het räkpasta med sparris – 4 personer

Tillagning

  1. Tina räkorna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Sätt på vatten till pastan.
  3. Hacka persiljan.
  4. Ansa sparrisen och dela den på mitten.
  5. Skiva salladslöken och fräs mjuk i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i arrabbiata och vattnet.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt sparrisen koka med.
  7. Vänd ner räkor och persilja i såsen. Värm försiktigt utan att koka.
  8. Servera räksåsen med pasta.

Ingredienser

  • 500 g Vannameiräkor
  • 20g färsk persilja
  • 250 g grön sparris
  • 125g salladslök
  • 1 tsk olja
  • 2 msk pesto arrabbiata
  • 1 dl vatten
  • 3 port färsk pasta (gärna fettucine)