Räkgryta med pappardelle – 4 personer

Tillagning

  1. Tina räkorna och sojabönorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolök och curry hastigt i matfettet i en gryta. Rör ner pressad vitlök, tomatpuré, tomater, grädde och sojabönor. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  6. Servera med pastan.

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
  • 500 g skalade räkor (Grönlandsräkor eller kokta Vannameiräkor)
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g sojabönor
  • salt & peppar