Skaldjurspaj

Tillagning

  1. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter.
  2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt.
  3. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Blanda i de grovt hackade äggen och räkorna.
  4. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den.
  5. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min.
  6. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
  7. Färdiggrädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 1,5 dl riven ost
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 st ägg, hårdkokta
  • 200 g Stora skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 msk hummerfond
  • 3 msk dill, finhackad
  • riven ost