Fisk- och skaldjursgryta (4 portioner)

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa fänkålen och skär den i 4 klyftor genom roten. Skär bort roten och skiva tunt. Skala och skär moroten i bitar.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek ca 4 minuter tills det börjar bli brunt. Tillsätt fänkål, morot, saffran och timjan och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt vin, vinäger, mjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka tills moroten är mjuk, ca 7 minuter.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Rör ner smetanan och smaka av med salt.
  5. Skär fisken i bitar. Lägg ner fisken, musslor och räkor precis innan servering och koka upp.
  6. Servera grytan med bröd och aioli.

Ingredienser

Fisk- och skaldjursgryta. Snabbt & Gott recept till middag. Fisk och skaldjur från Polar Seafood AB