Räkcocktail – 4 personer

Tillagning

  1. Tina ärtorna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 8 minuter. Spola dem kalla. Skala och skär varje ägg i 4 klyftor.
  3. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Koka den mjuk i saltat vatten. Lägg den i ett durkslag och spola den kall. Dela sparrisarna på mitten och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  4. Dela tomaten i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset och strimla tomatköttet.
  5. Ansa och strimla salladen fint.
  6. Rhode islandsås: Blanda majonnäs, gräddfil, chilisås och ev. cognac. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Räkcocktail: Börja med att lägga salladen i cocktailglasen. Fortsätt med tomat, ärtor och nederdelarna av sparrisarna.
  8. Lägg äggklyftor och sparrisknoppar längs innerkanten på glasen. Toppa med räkor och Rhode Islandsås.
  9. Garnera med dill och citronskivor.
  10. Servera med rostat bröd.

Ingredienser

  • 600 g skalade räkor (Grönlandsräkor eller kokta Vannameiräkor)
  • 3 ägg
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 tomat
  • 1/4 litet isbergssalladshuvud
  • 1 dl frysta ärter
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • salt och svartpeppar
  • dill
  • 1 citron
  • rostat bröd