Tillagning
- Skala och hacka lök och vitlök. Ansa fänkålen och skär den i 4 klyftor genom roten. Skär bort roten och skiva tunt. Skala och skär moroten i bitar.
- Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek ca 4 minuter tills det börjar bli brunt. Tillsätt fänkål, morot, saffran och timjan och stek ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt vin, vinäger, mjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka tills moroten är mjuk, ca 7 minuter.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Rör ner smetanan och smaka av med salt.
- Skär fisken i bitar. Lägg ner fisken, musslor och räkor precis innan servering och koka upp.
- Servera grytan med bröd och aioli.
Ingredienser
- 400 g torskfilé
- 400 g laxfilé
- 200 g räkor (Vannameiräkor eller Grönlandsräkor)
- 100 g musslor (Blå och eller Grönskalsmusslor)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 fänkål
- 1 morot
- 2 msk olivolja
- 1/2 g saffran
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 dl vitt vin
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl mjölk
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 1/2 msk majsstärkelse
- 2 dl smetana
- salt