Tillagning
- Tina ärtorna.
- Lägg äggen i kokande vatten och koka 8 minuter. Spola dem kalla. Skala och skär varje ägg i 4 klyftor.
- Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Koka den mjuk i saltat vatten. Lägg den i ett durkslag och spola den kall. Dela sparrisarna på mitten och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
- Dela tomaten i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset och strimla tomatköttet.
- Ansa och strimla salladen fint.
- Rhode islandsås: Blanda majonnäs, gräddfil, chilisås och ev. cognac. Smaksätt med salt och peppar.
- Räkcocktail: Börja med att lägga salladen i cocktailglasen. Fortsätt med tomat, ärtor och nederdelarna av sparrisarna.
- Lägg äggklyftor och sparrisknoppar längs innerkanten på glasen. Toppa med räkor och Rhode Islandsås.
- Garnera med dill och citronskivor.
- Servera med rostat bröd.
Ingredienser
- 600 g skalade räkor (Grönlandsräkor eller kokta Vannameiräkor)
- 3 ägg
- 8 gröna sparrisar
- 1 tomat
- 1/4 litet isbergssalladshuvud
- 1 dl frysta ärter
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl gräddfil
- 2 msk chilisås
- salt och svartpeppar
- dill
- 1 citron
- rostat bröd