Tillagning
- Tina räkorna och sojabönorna.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa, skölj och strimla purjolöken.
- Fräs purjolök och curry hastigt i matfettet i en gryta. Rör ner pressad vitlök, tomatpuré, tomater, grädde och sojabönor. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
- Servera med pastan.
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna pappardelle)
- 500 g skalade räkor (Grönlandsräkor eller kokta Vannameiräkor)
- 1/2 purjolök
- 2 tsk curry
- 1 msk smör eller margarin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 250 g sojabönor
- salt & peppar