Räkor från Bali

Tillagning

  1. Tina och skala Vannameiräkor även kallade Scampiräkor eller Tigerräkor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna. Häll matfettet i en kall gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Lägg i lök, vitlök och paprika och mjukstek på medelvärme, låt curryn fräsa med.
  4. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater och chiliketchup.
  5. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med smör.
  6. Blanda i Vannameiräkorna och värm på i 3-4 min.
  7. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över vid servering. Bjud nykokt ris till.

Ingredienser

  • Vannameiräkor 750 g
  • 2 st gul lök(ar)
  • 2 st röd paprika
  • 2 msk matolja/matfett
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk ketchup eller chiliketchup
  • 3 msk smör
  • 2 msk persilja, hackad
  • Salt och peppar