Pizza frutti di mare (4 portioner)

Tillagning

  1. Pizzadeg:
    Blanda jäst och salt, tillsätt sedan ljummet vattnet
    Blanda i de övriga ingredienserna. Spara lite mjöl till utbakningen
    Låt jäsa under bakduk i 45 min
  2. Tomatsås:
    Skala och hacka löken
    Fräs löken i olja tillsammans med tomatpurén
    Tillsätt krossad tomat
    Låt koka ner och smaka av med salt, svartpeppar och socker
  3. Tillagning:
    Sätt ugnen på 200 grader
    Rulla därefter ut pizzadegen på en plåt
    Platta till degen och bred ut tomatsåsen
    Skala och skiva vitlöksklyftorna
    Fördela mozzarellan, vitlöken över pizzan
    Grädda i ca 10-15 minuter mitt i ugn
    Toppa den nygräddade pizzan med tinad skaldjursmix och färsk basilika

Ingredienser

  • 350 g Polar Seafood skaldjursmix (Chilensk blåmussla, venusmussla, bläckfisk och räkor)

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 1 msk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 0.3 msk socker
  • Tomatsås:
  • 400 g krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • peppar

  • Övrigt:
  • 250 g mozzarella alternativt riven mild ost
  • 4 klyftor vitlök
  • Färsk Basilika
PolarSeafood, Pizza frutti di mare