Tillagning
- Pizzadeg:
Blanda jäst och salt, tillsätt sedan ljummet vattnet
Blanda i de övriga ingredienserna. Spara lite mjöl till utbakningen
Låt jäsa under bakduk i 45 min
- Tomatsås:
Skala och hacka löken
Fräs löken i olja tillsammans med tomatpurén
Tillsätt krossad tomat
Låt koka ner och smaka av med salt, svartpeppar och socker
- Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader
Rulla därefter ut pizzadegen på en plåt
Platta till degen och bred ut tomatsåsen
Skala och skiva vitlöksklyftorna
Fördela mozzarellan, vitlöken över pizzan
Grädda i ca 10-15 minuter mitt i ugn
Toppa den nygräddade pizzan med tinad skaldjursmix och färsk basilika
Ingredienser
- 350 g Polar Seafood skaldjursmix (Chilensk blåmussla, venusmussla, bläckfisk och räkor)
-
Pizzadeg: - 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 2 msk matolja
- 1 msk salt
- 7 dl vetemjöl
- 0.3 msk socker
- Tomatsås:
- 400 g krossad tomat
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 1 msk salt
- peppar
-
Övrigt: - 250 g mozzarella alternativt riven mild ost
- 4 klyftor vitlök
- Färsk Basilika