Tillagning
- Tvätta blåmusslorna under rinnande vatten.
- Polar Seafood Blåmusslor med skal 1000 g är förkokta.
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i en gryta.
- Tillsätt blåmusslorna, häll på vin, fond och grädde.
- Lägg på lock och låt koka i 5-6 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. Musslor som inte öppnat sig slängs.
- Salta och peppra.
- Lyft ur musslorna och låt soppan koka lite.
- Servera musslorna i en stor skål, häll över soppan, persiljan och servera med ett gott bröd till.
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 5 cl olivolja
- 2 dl vitt vin
- 2 dl fiskfond
- 2 dl vispgrädde
- Salt
- Peppar
- 1 bunt persilja