Kokosgryta med lax (4 portioner)

Tillagning

  1. Skär de tinade laxfiléerna i kuber. Salta och peppra laxbitarna.
  2. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja och fräs samman vitlök och currypasta.
  3. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda upp.
  4. Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min. Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
  5. Strö över rikligt med koriander och servera grytan med ris.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st krukor koriander - färsk
  • 4 krm salt
  • 1 st klyfta vitlök
  • 0.5 msk rapsolja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 4 portion ris
Kokosgryta med lax