Vitvinskokta blåmusslor

Tillagning

  1. Tvätta blåmusslorna under rinnande vatten.
  2. Polar Seafood Blåmusslor med skal 1000 g är förkokta.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i en gryta.
  4. Tillsätt blåmusslorna, häll på vin, fond och grädde.
  5. Lägg på lock och låt koka i 5-6 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. Musslor som inte öppnat sig slängs.
  6. Salta och peppra.
  7. Lyft ur musslorna och låt soppan koka lite.
  8. Servera musslorna i en stor skål, häll över soppan, persiljan och servera med ett gott bröd till.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 bunt persilja