Tillagning
Skala vitlöken och riv osten. Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan. Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak. Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna. Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper. Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan. Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.
Ingredienser
1 klyfta(or) vitlök 50 gram parmesan 1 st ägg 2 tsk dijonsenap 0,5 msk vitvinsvinäger 0,75 dl rapsolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar, malen 1 st romansallat 120 gram kalamataoliver, svarta oliver utan kärnor 2 st ciabatta 0,5 msk olivolja 600 gram laxfilé(er) 0,5 tsk salt 3 krm chiliflakes 1 msk olivolja
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Jag accepterar Läs mer om cookies