Lax caesarsallad

Tillagning

  1. Skala vitlöken och riv osten.
  2. Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger.
  3. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan.
  4. Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak.
  5. Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna.
  6. Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper.
  7. Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes.
  8. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
  9. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.
  10. Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.

Ingredienser

  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 50 gram parmesan
  • 1 st ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 st romansallat
  • 120 gram kalamataoliver, svarta oliver utan kärnor
  • 2 st ciabatta
  • 0,5 msk olivolja
  • 600 gram laxfilé(er)
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm chiliflakes
  • 1 msk olivolja