Tillagning
- Skala vitlöken och riv osten.
- Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger.
- Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan.
- Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak.
- Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna.
- Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper.
- Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes.
- Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
- Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.
- Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.
Ingredienser
- 1 klyfta(or) vitlök
- 50 gram parmesan
- 1 st ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,75 dl rapsolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, malen
- 1 st romansallat
- 120 gram kalamataoliver, svarta oliver utan kärnor
- 2 st ciabatta
- 0,5 msk olivolja
- 600 gram laxfilé(er)
- 0,5 tsk salt
- 3 krm chiliflakes
- 1 msk olivolja