Tillagning
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
- Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
- Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1 minut på varje sida.
- Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
- Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen.
Ingredienser
- 12 st pilgrimsmusslor
- 8 st gröna sparrisar
- 50 g bacon, finskuret
- 1 st schalottenlök, finskuren
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 msk strimlad persilja
- smör
- 1 dl balsamicovinäger
